Egne dikt


Jeg liker å skrive ned tanker som kommer til meg. Tanker som blir til, når ikke annet skal gjøres. Når tiden står stille, når det er stillhet i hodet. 

Disse tre diktene skrev jeg før jeg fant ut av hva som er unikt med meg og hva som er min passion i livet. Det er fint å lese tilbake til, til der jeg var på søken. 

Jeg er et helt annet sted i dag, enn hva jeg var den gang jeg skrev disse. I dag er jeg et resultat av det som har vært, som den gang da, men i dag så mye mer... For meg gir diktene en påminnelse på hvordan det var å være i prosessen med leting etter eget formål og egen kjerne - på leting etter livet. 

Dette treet ble gjenstand for mange tanker og forskjellige perspektiver. Bildet er tatt på fjellet ved Gol i Hallingdal.


Tanke-banken

Jeg tenker og jeg tenker. Hvordan skal jeg forme fremtiden min. Hva bør jeg gjøre? Hva er min hensikt i livet?

Så vanskelige og store spørsmål, men viktige. Jeg kan ikke leve lenger med følelsen av å ikke skulle utrette noe mer, med følelsen av å ikke være fylt, med følelsen av å mangle noe i livet. Jeg har en kraft inni meg og jeg vet ikke helt hva den er. Jeg vet at den er både lys og mørk, kraftfull - livskraft. Det føles som om jeg står stille ytterst på stupebrettet. Jeg er klar til å vite slik at jeg kan hoppe. Jeg er ikke redd for å hoppe, det stopper ikke meg, jeg er både modig og litt gal. Det som stopper meg er at jeg ikke helt vet hva jeg skal hoppe for... 


Steiner fra Finnmark. Bildet er tatt ved vannet der de ble funnet.


Finne kraften

Hvilken kraft har jeg? Hvordan finner jeg den? Har universet svaret? Har jeg svaret? Jeg vil så gjerne vite! Hva er det jeg har som er fantastisk, som jeg kan gi til andre? Jeg vil så gjerne gi... Og jeg trenger å vite hva jeg best kan gi... Hvem kan hjelpe meg? Alle sier: Gå den veien du har energi, der du har det gøy, gi det tid. Det er som om alt blir mindre gøy. Hvem gjør jeg hva for? Hvorfor gjør jeg det? Hva er skikkelig gøy for bare meg? Akkurat nå vet jeg ikke hva det er. Jeg er fortvilet og rådløs. Kanskje jeg skal slutte å lete? Kanskje det da kommer til meg? Samtidig, hvis jeg ikke leter, vil tiden fly fra meg? Jeg vil ikke ofre meg, jeg vil ikke dras i flere retninger, jeg trenger retning, en retning med glede og passion! Ut mot friheten!


Trestykkene ble funnet nedi en mørk elvebunn på Ringerike, bundet sammen med jernstenger. Etter lang tid med tørking ble de til flere installasjoner. Denne fikk navnet "Krafthjulet".
Trestykkene ble funnet nedi en mørk elvebunn på Ringerike, bundet sammen med jernstenger. Etter lang tid med tørking ble de til flere installasjoner. Denne fikk navnet "Krafthjulet".

Krefter

Min kraft - Lys kraft - Mørk kraft.

Begge deler og begge omfavnes. Bygger seg opp, noe er født.

Den lyse er eldre enn den mørke og den mørke tar igjen den lyse.

Den mørke er sterk og kraftfull, full av lidenskap og råskap. Den lyse er mild og lokkende, god og kjærlig. Begge lokker.

Den mørke skriker etter å komme frem, brøler inn i evigheten. Etterlater seg lyst og begjær der den har vært. Gir spor, dype spor.

Begge krefter står snart samlet, sammen er de selve urkraften.

De maner vei.

Vil ha, vil ta, vil gi. Gi av lyst, gi av begjær.

Alt ligger der og er klart.

Smake - finne den beste blandingen, finne den beste smaken. Kreftene vil lyse vei.

Jeg er kraft og jeg skal bruke det jeg har....