Miriam (46) slutter som leder ved krisesenteret

18.06.2019

GIR SEG: Miriam Rasch gir seg som leder ved Ringerike krise- og kompetansesenter. Fra høsten av skal hun drive egen privat virksomhet. Foto: Mari Persson

Av Tommy Nilsen og Mette EriksenPublisert:18. juni 2019, kl. 21:35

https://www.ringblad.no/nyheter/miriam-rasch/ringerike-krise-og-kompetansesenter/miriam-46-slutter-som-leder-ved-krisesenteret/s/5-45-853178?access=granted

Miriam Rasch fra Hønefoss gir seg som leder ved krisesenteret i Ringerike etter snart elleve år.

1. september slutter Miriam Rasch i stillingen som leder ved krisesenteret, som i fjor formelt endret navn til Ringerike krise- og kompetansesenter for vold i nære relasjoner.

Lang prosess

- Det har vært en lang prosess, hvor jeg har brukt mye tid på å tenke over hvordan jeg vil bruke kompetansen min videre. Det har vært en fantastisk reise, men nå var tiden inne til å gjøre noe annet, sier Rasch til Ringerikes Blad.

Mye har skjedd siden hun startet i jobben i 2009.

- Da jeg tok over lederjobben for snart elleve år siden var krisesenteret en skakkjørt virksomhet på flere måter, mener hun.

Snuoperasjonen

Etter det Rasch beskriver som «en stor snuoperasjon», ser ting helt annerledes ut i dag.

- Det er tre mål jeg har fokusert på som leder i disse årene. Det første er at jeg har klart å endre en svak økonomi til overskudd.

- Det andre var behovet for å bedre arbeidsmiljøet, kulturen og gi et kompetanseløft for de ansatte.

- Det tredje har vært å videreutvikle senteret, som før var et lukket senter kun for kvinner, til å implementere nytt lovverk og bli et senter som er åpent for menn, i tillegg til andre tjenestetilbud som blant annet foredrag, kurs og foreldreveiledning ICDP.

På elleve år har dessuten Ringerike blitt vertskommune til 14 kommuner i et interkommunalt krisesentersamarbeid med 104.000 innbyggere.

Det har Rasch all grunn til å være stolt av.

LES OGSÅ: På Krisesenteret er alle dører låst, men det er alltid åpent likevel

- Stor del av livet mitt

- Krise- og kompetansesenteret har vært en stor del av livet mitt de siste årene, så det blir veldig rart å slutte. Men selv om jeg går til noe annet, vil jeg ha de med meg. Alle mennesker vi møter på vår vei, tar vi med oss, sier hun klokt.

1. september blir et vendepunkt.

- Det ligger alltid en sorg i endring, men dette kjennes helt riktig. Jeg har blitt 46 år, og det er på tide å gjøre noe nytt, konkluderer Rasch.

LES OGSÅ: Krisesenteret bytter navn: - Terskelen for «krise» settes ofte veldig høyt av en voldsutsatt

Eget firma

Rasch skal drive eget firma på heltid, hvor hun skal utvikle og rådgi ledere.

- Jeg har drevet litt på si' en stund, men går nå fra hobby til fulltid. Jeg har 20 års ledererfaring, håper å kunne bruke det til å utvikle andre ledere som ønsker å utrette noe.

Hun er full av pågangsmot.

- Det blir kjempegøy! Og dessuten, jeg sier til mine kunder at de må tørre å gå utenfor komfortsonen, og da må jeg tørre å gjøre det sjøl også, sier 46-åringen og smiler.


Et nytt steg

Rasch kom i 2009 fra jobben som kontrollsjef i Skatteetaten og økonomisk rådgiver i privat sektor, og har utdanningsbakgrunn innen økonomi, regnskap og ledelse, i tillegg til å være gestaltterapeut med etterutdanning i gestaltpsykologi.

- Jeg slutter aldri å være sulten på kunnskap, og søker alltid mot å utvikle meg videre. Dette blir det neste steget for meg, sier Rasch, som planlegger å dele tiden sin mellom Ringerike og Bygdøy, hvor kjæresten bor.


Kommunalsjefen: - En solid og grundig jobb

Stillingen som ny leder ved krisesenteret vil bli utlyst til høsten, opplyser Ringerike kommune på sine nettsider. Kommunalsjef for helse og omsorg, Christine Myhre Bråthen takker av Rasch på følgende måte:

- Vi takker Miriam for den jobben hun har gjort for oss i tiden hun har ledet Krisesenteret. Det er en solid og grundig jobb hun har gjort og vi ønsker henne lykke til videre med nye utfordringer.


Miriam Rasch ble i 2018 nominert til årets kvinnelige forbilde. I 2015 skrev hun et mye lest innlegg om å strekke ut en hjelpende hånd i juletiden.

LES INNLEGGET HER: Krisesenterets oppfordring til voldsutsatte: - Du skal ikke «gå på nåler» i jula