Startkurs for ledere

Dette handler om struktur og psykologi. Hva du gjør med dette i starten i en lederstilling gir fundamentet for din ledelse senere. Kurset er under arbeid, lanseres vinteren 2019/2020.

Jeg synes dette bildet er beskrivende for budskapet. Det er tatt fra veggen til hytta vår i Hallingdal som heter Steinhytta.

Det er noen detaljer som gir deg fundamentet for videre bygging og utvikling av virksomheten. Når dette er lagt på en planmessig og bevisst måte, blir det et godt underlag for deg som leder når du skal drive med ledelse og utvikling.

Kurset handler om detaljer og det hjelper ikke at du er en god leder om du ikke har kontroll over detaljene. Dette gjør du best i starten som ny leder eller i ny lederjobb.

Det vil over tid bli kaotisk rundt deg om du ikke får kontroll på detaljene. Neste leder arver kaoset. Men uansett kaos, blir det orden hvis du gjør jobben.

Kanskje du i din lederjobb begynner i en ny virksomhet og kan starte med blanke ark, kanskje du har arvet en annens kaos, kanskje du har etterlatt deg kaos og starter på nytt et annet sted. Det spiller ingen rolle. Som mennesker er vi forskjellige og vi har naturlig fokus på forskjellige områder ut fra erfaring og kunnskap. 

Dette bildet synes jeg er beskrivende for kaos, der det mangler et godt fundament. Her er steinene slengt i en haug og det er ganske umulig å bygge seg høyere opp. Alt du legger på toppen vil etter hvert bare trille ned. Du kan bygge deg utover, men det vil kun dekke bakken og ugress vil etter hvert vokse gjennom og dekke toppen. Til slutt er det kun ugresset som vil synes. Å være frontfigur og leder for en virksomhet der kun ugress vises vil ikke tiltrekke seg suksess. Dessuten vil det bli uhåndterlig, du vil ha null styring. Ugress vokser der det vil.. 

Oppskrift!

Jeg vil vise deg en oppskrift på hvordan du får kontroll, forutsigbarhet og mer frihet som leder. Det forutsetter at du dykker ned i disse detaljene. Når du har fått kontroll på dette, kan du delegere. Da kan du fokusere mer på ledelse, helhet og utvikling.

Dette er endringsarbeid. Naturlige følger av endringsarbeid er både lettelse, irritasjon og motstand. Det er som det skal være. Når du er nøye, betyr det at dine ansatte også må være nøye. Du går foran og viser hvordan. Du skal oppdra dine ansatte til å gjøre deg «overflødig» i driften. Du vil aldri bli overflødig som leder, men det er et mål i seg selv å bli «overflødig» i driften.

Det tar tid. Gi deg selv den tiden, jobb målrettet og vis dine overordnede hva du skaper underveis. 

Dette bildet har jeg tatt av taket på Steinhytta vår og er et godt bilde på det du kan gjøre etter å ha fullført startkurset. Når alt ligger strukturert og stødig, kan du «bygge deg til himmelen». Det er ingen begrensninger på hvor langt du kan nå, det er kun du som setter dine begrensninger. Og begrensninger blir det om dette ikke er godt. Gi deg selv det fundamentet du trenger for å nå langt som leder.

Dette vil gi gode resultater for virksomheten og gode resultater for deg som leder!

Onlinekurset er under arbeid, send meg en mail dersom du ønsker å stå på venteliste. Når onlinekurset blir lansert, vil det bl.a. ligge en link her til påmelding.

Jeg har lansert et gratis online kurs som gir deg en smakebit av startkurset. Linken til dette ligger under fanen: Hvordan.